Update – 2021 március

Habár az étterem ugyan zárva van, de a konyha továbbra is üzemel, az ételeink minősége és mennyisége továbbra is kifogástalan.
A megszokott és kedvelt fogásaitokat továbbra is élvezhetitek.

Szájhoz szállítás: +36 20 438 3333 és +36 20 438 4444,
mindennap kiszállítunk 20 óráig, vasárnap 16 óráig.
Rendelésfelvétel 10:30-tól 19:45-ig, vasárnap 10:30-tól 15:45-ig

Rendelés elvitelre: +36 20 438 0010 mindennap 10:30-tól
Elviteles átvétel 19 óráig, vasárnap 16 óráig.
A FASOR VENDÉGLŐ ÜZEMEL!

 

Kedves barátaink

Bizonyára értesültetek róla, hogy a kormányzat engedélyezi az éttermek újra nyitását, és a terasszal rendelkező vendéglátóhelyek újra fogadhatnak vendéget.
Ez azt is jelenti, hogy a Fasor vendéglő hétfő 11 órától vár titeket.

Eddig ez egy egyszerű bejelentés is lehetne, de úgy gondoljuk, néhány kísérő gondolatot érdemel a tájékoztatás.

Talán emlékeztek rá, mi már a kötelező bezárást kihirdető rendelet előtt bezártunk, mert azt gondoltuk, ez a helyes magatartás, ezt kívánja a közösség érdeke.
Most is úgy véljük, az egy bölcs, megfontolt döntés volt, ma sem döntenénk másképp. Az akkori információk alapján azzal lehetett kalkulálni, hogy néhány hét, legfeljebb egy-két hónap alatt lefut, eltűnik a járvány és az átmeneti időszak alatt a legfontosabb feladatunk, hogy őrizzük meg a munkahelyeket, a kollégáink megélhetését, illetve – amennyire tudunk – szolgáljunk ki titeket.
Ma már azonban tisztán látszik, hogy a járvány még hónapokig velünk lesz, és változatlanul fontos feladat a megelőzés, a kór terjedésének megakadályozása minden eszközzel.

Két dolgot tehetünk most.

1. Zárva tartunk a járvány végéig, de legalább addig, míg hiteles forrásból származó információk azt nem mondják, hogy a kockázat elfogadhatóan alacsony szintre került.
2. Élünk a szabályok adta lehetőséggel, és kinyitjuk az éttermet.

Nehéz döntés.
Elsősorban azért, mert nem állnak rendelkezésünkre olyan hiteles és hivatalos forrásból származó adatok, amelyek alapján gazdasági döntéseket hozhatnánk. Nem tudjuk meddig tart még a járvány, csak annyit, hogy sokáig. Nem tudjuk, ha zárva maradunk, kapunk-e segítséget bárkitől is, vagy hogyan, milyen módon őrizhetnénk meg a munkahelyeket egy hosszúra nyúló bevétel nélküli időszak alatt.

Mi, akik vállalkozóként munkahelyeket teremtünk, soha nem dőlhetünk hátra. Felelősséggel tartozunk a dolgozóinkért, munkatársainkért, és közvetetten több tucat családért. Most nem tehetjük meg (most sem tehetjük meg), hogy magára hagyjuk azokat, akik eddig értünk, velünk és nekünk dolgoztak.

Nem tudjuk mi lesz, meddig tart ez még, mennyi időre kell berendezkednünk úgy, hogy a bevételeink legnagyobb részét elveszítettük, vagyis fogalmunk sincs, hogyan alakul(hat) a vállalkozásunk gazdasági háttere az elkövetkezendő időkben.

Tehát, mivel a hosszútávú pénzügyi tervezéshez nincs elég információnk, ezért az egyetlen lehetséges döntést hoztuk, megnyitjuk az éttermet.

Úgy hisszük, hogy eddig a magunk részéről megtettük, amit kellett, idejekorán bezártunk, ezzel is lassítva a vírus terjedését, nem hagytuk cserben a fasoros kollektívát, a csapatot sikerült nagyjából együtt tartani, és ami a legfontosabb, titeket is kiszolgáltunk, ráadásul képesek voltunk egy picit megújulni is.

Hogy a szabályokon való lazítás mennyire helyes vagy sem, nem tisztünk megítélni, nem is kívánunk ezzel foglalkozni. Ettől függetlenül változatlanul úgy gondoljuk, hogy nem baj, ha otthon maradtok, továbbra is hisszük, hogy a legjobb védekezés a social distancing, a közösségi távolságtartás, vagyis a másokkal való találkozás, érintkezés minimális szintre történő redukálása.

Köszönjük a kitartásotokat, a biztató szavakat, üzeneteket. Köszönjük, hogy ebben a mindenki számára rossz és embert próbáló időkben mellettünk vagytok.

Várunk titeket a teraszon!