A Fasor nyitva!

A legfrissebb korlátozó intézkedések minket nem érintenek, a Fasor vendéglő nyitva van, a konyha továbbra is üzemel, az ételeink minősége és mennyisége továbbra is kifogástalan.

A megszokott és kedvelt fogásaitokat továbbra is élvezhetitek.

Asztalfoglalás: +36 20 438 0010
Szájhoz szállítás: +36 20 438 3333 és +36 20 438 4444

Téli nyitvatartás
Hétfő – Szombat
11:00-22:00
Vasárnap
11:00-16:00

A FASOR VENDÉGLŐ ÜZEMEL!

Kedves barátaink

A járványhelyzettel kapcsolatos legfrissebb információkat a kormány erre a célra létrehozott oldalán találjátok, itt (klikk).

Megjelentek a védelmi intézkedésekről szóló rendeletek – 2021 október 28.

A koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezésére a kormány újabb védelmi intézkedésekről döntött. November elsejétől ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak. Az állami szférában elvárt az oltás felvétele, az önkormányzatoknál a kérdésben a polgármesterek dönthetnek. A Kormányinfón már bejelentett intézkedésekről szóló kormányrendeletek megjelentek a Magyar Közlönyben.

November 1-jétől a korábban már megszokott szabályok szerint újra maszkot kell viselni a tömegközlekedési eszközökön, pályaudvarokon és megállóhelyeken. A maszkviselés alól ezúttal is felmentést kapnak a 6 év alatti gyermekek, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személyek.

Ezenfelül visszavonásig látogatási tilalom lép életbe az összes magyar kórház fekvőbeteg-ellátást nyújtó osztályán.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétvégi közlése szerint a látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való búcsúzást, a kiskorú, valamint az értelmi fogyatékossággal élő beteg mellett is ott lehet szülője, törvényes képviselője, valamint a szülő nő mellett is folyamatosan tartózkodhat egy nagykorú a vajúdás és a szülés alatt. Ezekben az esetekben a szolgáltató köteles megfelelő védőöltözetet adni a látogatóknak.

Az állami szociális intézményekben a vezető dönthet a látogatási tilalomról, amelynek elrendelése előtt figyelembe kell venni, hogy a gondozotti létszám öt százalékát meghaladja-e a koronavírus-fertőzöttek száma az egy épületben lévő bentlakók körében, és el tudják-e különíteni őket a többi gondozottól és azok látogatóitól.