A menüt megszüntetjük

Kedves barátaink,
A menü kínálatunkat, menü szolgáltatásunkat – így, ahogy ebben a formájában jelenleg ismeritek, ahogyan most működik – kivezetjük az étterem kínálati palettájáról, ezentúl nem lesz elérhető, nem lesz rendelhető.

Küldetés teljesítve

A járvány okozta helyzet mindannyiunkat nagy kihívás elé állított, minket is, titeket is.
A menü kitalálásakor, létrehozásakor két nagyon fontos szempont vezérelt minket.

1. Tudjunk nektek kínálni valamilyen kedvező árú étkezési lehetőséget, ami minőségben és mennyiségben megközelíti az A la carte kínálatunkat, azonban annál jóval kedvezőbb az ára, és így a szerényebb költségvetésű háztartások is minőségi étkezést tudnak maguknak biztosítani egy olyan helyzetben, amikor korlátozottak a vásárlási lehetőségek, de a családot etetni kell, vagy valamilyen módon gondoskodni kell a magukra maradt szülőkről, nagyszülőkről, barátokról.
2. Ne kelljen elküldeni a kollégáinkat, lehetőleg mindenkinek biztosítsunk valamilyen munkát, megélhetést.

A menü, a szolgáltatás ezt a feladatát teljesítette. Boldogok vagyunk, ha tudtunk nektek segíteni ezzel, és hálásak vagyunk, hogy szerettétek, hogy rendeltetek, és így tudtunk munkát adni a kollégáinknak.
Tehát úgy gondoljuk, a szolgáltatás a szerepét betöltötte, köszönjük még egyszer.

De akkor miért kell megszüntetni egy sikeres szolgáltatást?

Nem tudjuk finanszírozni

Azt tudni kell, hogy a menü létrehozásakor a következő szempontoknak kellett megfelelnie a terméknek: legyen jó minőségű, legyen megfelelő mennyiségű, vagyis mennyiség és minőség tekintetében ne okozzon csalódást a Fasor vendéglőt ismerők, a Fasor kínálatát ismerők szemében, tehát a menü legyen „Fasoros”, minőségi, ízletes és laktató mennyiségű.

Valamint, emellett megkellett felelnie az alapkövetelménynek, hogy egy viszonylag kedvező árú étkezési lehetőséget biztosítson a számotokra.

Mindebből az következik, hogy a menü az első pillanattól kezdve masszív veszteséget termel. Nem hogy önköltségesre, nullára nem jön ki, de minden egyes adag konkrétan sok, sok forint veszteséget termel.

Ha emlékeztek rá, amikor bezártuk az éttermet, azt mondtuk, hogy most olyan helyzet állt elő, hogy az üzleti szempontokat háttérbe kell szorítani, a pénz most nem számít.
Ezt ma sem gondoljuk másképp, most is pont ugyanúgy döntenénk, ugyanúgy bezárnánk, mivel a közösség érdekei ezt kívánták.

Ez a kényszerű szünet, a bevételkiesés nagyon sok veszteséget termelt, sok módon okozott kárt a vállalkozásunknak.

Ebben a helyzetben további veszteséget termelni, további károkat elszenvedni nem áll módunkban.
Most, hogy mindannyiunk számára kissé szabad lett az élet, most, hogy ti is és mi is könnyebben lélegezhetünk, hogy felszabadultunk a bezártság és egyéb kényszerintézkedések alól, megpróbálunk visszatérni a normál kerékvágásba, és újra úgy üzemeltetni a vendéglőt, hogy az számotokra igényes, minőségi ételeket kínáljon, a kollégáink számára pedig megbízható, stabil megélhetést biztosítson.
Mindezek figyelembevételével a menüt – ebben a formájában – akkor tudnánk megtartani, ha

1. gyengébb minőségű alapanyagokból gyengébb minőségű ételt készítenénk
2. jelentősen csökkentenénk az adagok mennyiségét
3. megemelnénk az árát.

Hosszú és kimerítő elemzések, valamint alapos és megfontolt töprengések és megbeszélések során arra a következtetésre jutottunk, hogy mivel a mennyiség és a minőség tekintetében nem vagyunk hajlandóak semmiféle megalkuvásra, a Fasor vendéglő negyven év alatt felépített presztizsét nem romboljuk le vacak minőségű kínálattal, az áremelést pedig nem tartjuk megfelelő opciónak vagy korrektnek veletek szemben, ezért nem tudtunk másképp dönteni.

A menü kínálatunkat, menü szolgáltatásunkat – így, ahogy ebben a formájában jelenleg ismeritek, ahogyan most működik – kivezetjük az étterem kínálati palettájáról, ezentúl nem lesz elérhető, nem lesz rendelhető.

Tehát őszintén sajnáljuk, de a menüt – így, ahogy ebben a formájában jelenleg ismeritek, ahogyan most működik – megszüntetjük.

Köszönjük, hogy szerettétek, hogy rendeltétek, és hogy ezzel is a segítségünkre voltatok, hogy ne kelljen elküldenünk senkit, hogy tudtunk munkát adni a kollégáinknak.

De! A már évek óta ismert és régóta működő menünk, a régi metódussal, továbbra is elérhető bárki számára.
Tehát a régi menü rendszer, vagyis egyféle heti menü hétfőtől péntekig, az étteremben személyes átvétellel, saját ételhordóddal, az továbbra is elérhető mindenki számára.

Barátsággal: Fasor vendéglő

Update
Ha van véleményed a menüről, itt elmondhatod: https://forms.gle/6WUDJDnaSf7Lot5S6